De litterære folkehøringer: Internationalt Symposium
Til de litterære folkehøringer på Albertslund Bibliotek kan du være med til at give naturen en stemme, når vi lader eksperter og forfattere give nye bud på, hvordan vi kan, og må forstå naturen og vores plads i verden. Og derigennem passe bedre på kloden.
Gennem foråret inviterede vi forfattere og eksperter ind på biblioteket for at give information og inspiration til at tale om klima, natursyn og bæredygtighed til de fire første folkehøringer - og nu samler vi op på alle temaerne til et internationalt symposium, hvor fire forskere på området fra Danmark og udlandet vil give os det globale udsyn.
Program
Michael Marder (ES) er plantefilosof og har udgivet utallige bøger om emnet, herunder: Plant thinking, The Philosophers Plant, og Through Vegetal Being: Two Philosophical Perspectives i samarbejde med Luce Irigaray. Til sommer er han aktuel med Plants in Place.
Dougald Hine (UK) er en britisk forfatter, redaktør og social iværksætter. Han var med til at stifte School of Everything og The Dark Mountain Project, som han er direktør for. I 2011 blev han udnævnt til en af Storbritanniens 50 topradikale af NESTA. Han har senest udgivet “At Work in the Ruins: Finding Our Place in the Time of Science, Climate Change, Pandemics and All the Other Emergencies”.
Jon Auring Grimm (DK) er ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet og Albertslund Bibliotek og har været med til at udvikle de litterære folkehøringer. Han er medstifter af Eksistensfilosofisk Akademi og har skrevet bøger samt artikler. Senest i antologierne “Kampen om Lykken” (Red. Brinkmann og Sköld) og “Kærlighedens Kartotek” (Red. Sköld). Kommende antologi bidrag tæller “Naturens musikalitet” på forlaget multivers, samt “Ingen tings økologi” på forlaget Antipyrine.
Chiara Vacirca (IT) præsenterer et fælles bidrag udarbejdet af hende selv og Stefania Barca (IT). Chiara Vacirca er kurator og ph.d.-studerende i human- og samfundsvidenskab ved University of Salento. Hun beskæftiger sig med territorial regenerering på et kulturelt grundlag, med fokus på socialt engagerede kunstneriske praksisser, innovation inden for gruppedynamik, offentlig kunst, og agro-skovbrug. Stefania Barca er senior forsker ved the Center for Social Studies of the University of Coimbra. Hendes udgivelser tæller den prisvindende Enclosing Water. Nature and Political Economy in a Mediterranean Valley, samt Forces of Reproduction.
Til arrangementerne får vi også selv som publikum lov til at komme til orde, når vi afslutter arrangementerne med workshops og fælles snak om hvordan naturen kan få en stemme i vores bevidsthed og vores samfund.
Oplæggene foregår på engelsk med mulighed for at læse oplæggene på forhånd på dansk. Workshops foregår på engelsk og dansk.
Billetten er gratis. Du kan reservere her.