Humanistiske perspektiver på atomkraft: Atomkraftens fortalere i Danmark – En samtidshistorisk analyse

Første event i serien "Humanistiske perspektiver på atomkraft” ved professor Niklas Olsen samt professor og institutleder Casper Sylvest (SAXO).

Støtten til atomkraft har været stigende i Danmark i de seneste år. Ifølge meningsmålingerne er der nu flere tilhængere end modstandere af, at atomkraft skal være med til at dække fremtidens energibehov. Samtidig har aktører fra forskellige dele af samfundet og det politiske liv tilkendegivet et positivt syn på atomkraft, og senest har pensionskasser, investeringsfonde og private investorer og rettet deres opmærksomhed mod denne energikilde. 

Men hvorfor et støtten til atomkraft steget, hvad kendetegner argumenterne for denne energiform, og hvem fremsætter dem egentlig?

Med udgangspunkt i disse spørgsmål sætter dette foredrag den aktuelle debat i et historisk perspektiv og analyserer på den baggrund de senere års støtte til atomkraft i Danmark.

Tilmeld dig eventet.

Om arrangementserien

I serien "Humanistiske perspektiver på atomkraft" samler vi tre forskningsperspektiver, der undersøger forskellige aspekter af atomkraft. Fra samtidshistoriske analyser til kunstneriske reaktioner og refleksioner over offentlig formidling tilbyder disse diskussioner forskellige perspektiver på det komplekse emne atomenergi.