Humanistiske perspektiver på atomkraft: Efter katastrofen – kunst og nye forestillingsrum efter Fukushima

Andet event i serien "Humanistiske perspektiver på atomkraft". Foredrag ved postdoc Line Marie Thorsen (ToRS).

I Japan d. 11. marts 2011, fandt verdenshistoriens største atomkatastrofe siden Chernobyl sted. Atomkatastrofen blev udløst af et jordskælv, og den efterfølgende tsunami, der skyllede ind over det kystnære atomkræftværk Fukushima Daiichi. Katastrofen og dens vidtrækkende menneskelige og miljømæssige konsekvenser gav anledning til en lang række kunstneriske reaktioner.

Kunstnere engagerede sig i akutte kunstpraksisser og deltog aktivt i nødhjælpsarbejdet, mens andre forfulgte bevidste, langsigtede kunst- og aktionsformer, der kritisk undersøger de uoverskuelige miljøproblemer der opstår med kravet om ubegrænset energi.

Særligt er kunst blevet brugt regenerativt og reparerende: til at undersøge og spørge, hvordan og hvilke nye forestillinger og praksisser der er brug for, til at lære at leve på måder hvor atomkatastrofer som Fukushima ikke har grundlag for at finde sted.

Tilmeld dig eventet.

Om arrangementserien

I serien "Humanistiske perspektiver på atomkraft" samler vi tre forskningsperspektiver, der undersøger forskellige aspekter af atomkraft. Fra samtidshistoriske analyser til kunstneriske reaktioner og refleksioner over offentlig formidling tilbyder disse diskussioner forskellige perspektiver på det komplekse emne atomenergi.