Klimaangst og klimahåb

Debatarrangement med Kristian Leth og Mikkel Krause Frantzen.

Environmental Humanities Forum inviterer til et debat-arrangement om klimaangst og klimahåb sammen med forfatter, musiker og samfundsdebattør m.m. Kristian Leth og lektor Mikkel Krause Frantzen.

Arrangementet tager udgangspunkt i tidens mest påtrængende spørgsmål: Hvordan finder vi veje til håb og handling i lyset af klimakrisen? Kan vi ændre kurs fra en kollektiv følelse af uafvendelig undergang til fornyet håb og handlekraft.

Vi ser frem til at høre Frantzen og Leth give hvert sit bud på de komplekse følelsesmæssige reaktioner på klimakrisen: Fra den lammende retorik, der risikerer at skabe dyb apati og underminere handlekraft, til klimasorg og depression.

Den efterfølgende debat modereres af lektor Ravinder Kaur.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding

Kristian Leth er først og fremmest forfatter og musiker. Men han har også produceret et utal af radioprogrammer, podcasts, tv og film. I øjeblikket er Kristian aktuel med det prisvindende radioprogram ’Bibelen Leth fortalt’. Han er desuden forfatter til bøgerne Håb og Fremtiden er der også i morgen og udkommer med sin tredje erindringsbog Afstanden d. 11. april 2024.

Mikkel Krause Frantzen er lektor i æstetik og økologi ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab og forfatter til bøger som En fremtid uden fremtid (2018) og Klodens Fald (2021) og co-PI på forskningsprojektet Oikos: Omsorg og krise i det 21. århundrede.