Ph.d. til morgenmad: De gule veste sveder for en køligere fremtid

Første event i serien Ph.d. til morgenmad med Anne-Sofie Dichman.

I sin ph.d. udvikler Anne-Sofie begrebet sweaty commons, der beskriver, hvordan kroppe lever, erfarer og udøver modstand mod global opvarmning og social, kønnet ulighed. Afhandlingen er baseret på feministisk, nymaterialistisk teori samt et længere etnografisk feltarbejde med Les gilets jaunes (De gule veste), der viser, hvordan de franske aktivister skaber nye måder at leve sammen på – ”the commons” – defineret som en socialt inkluderende og økologisk form for demokratisk selvorganisering.

Anne-Sofie udforsker commons-tænkningen med fokus på de demokratiske, kønspolitiske og mere-end-menneskelige potentialer, der materialiserer sig i De gule vestes forskellige praksisser:  generalforsamlingen, folkekøkkenet og ferskenlunden. De levede erfaringer fra særligt tre gule veste kvinder: Louise, Fatima og Alice informerer sweaty commons på følgende niveauer: Politisk som innovativ organisationsform; metodologisk som konceptuel tilgang til at studere prekære, kønnede og mere-end-menneskelige kroppe; og ontologisk som måde at tilgå verden på med de feministisk-økologiske lektioner for øje, sveden og de svedige kroppe inkarnerer. 

Tilmeld dig eventet.


Om serien ”Ph.d. til morgenmad”

I serien ”Ph.d. til morgenmad” inviterer vi unge, kompetente forskere, der nyligt har afsluttet deres ph.d.-afhandlinger forbi Læderstræde 20 for at dele deres indsigter. Med hver deres disciplinære baggrund og formidlingsmæssige greb har forskerne kastet sig over vidt forskellige forhold relateret til menneskers rolle i og syn på klimakrisen. Hvert arrangement vil bidrage med en dybere forståelse af, hvordan vi skaber en mere bæredygtig fremtid. Der serveres croissanter og kaffe fra kl. 08:30.