Ph.d. til morgenmad: Naturens Berøringer: Udforskninger af Afstandsberøringer i den Tyske og Engelske Romantik

Martin Fog Arndahl

Martin Arndals afhandling udforsker fremkomsten af og muligheden for en form for afstandsberøring fundet i værker fra den tyske og engelske romantiske periode. Ved at fokusere på tekster af Mary Wollstonecraft, Friedrich von Hardenberg (Novalis), Karoline von Günderrode og Samuel Taylor Coleridge undersøger afhandlingen hvordan begreberne touch og Berührung blev brugt til at udvikle en idé om berøring der overskrider dets betydninger som enten fysisk kontakt eller følelsesmæssig forandring.

Afhandlingen undersøger nærmere bestemt disse afstandsberøringer i naturen, hvilket forstås som erfaringer der af de fire forfattere kommunikeres som natursansninger der føles på og under huden. De er, med andre ord, taktile, følelsesmæssige og fjerne, uden dermed at være selvmodsigende.

Tilmeld dig eventet.


Om serien

I serien 'Ph.d. til morgenmad' inviterer vi kompetente forskere, som nyligt har afsluttet deres ph.d.-afhandlinger, forbi Læderstræde 20 for at dele deres indsigter. Med hver deres disciplinære baggrund og formidlingsmæssige greb udforsker forskerne menneskets rolle i og perspektiver på klimakrisen. Hvert arrangement bidrager til en dybere forståelse af, hvordan vi skaber en mere bæredygtig fremtid. Der serveres croissanter og kaffe fra kl. 8:30.