Ph.d. til morgenmad: Partnerskaber for en bæredygtig madomstilling

Oplæg med Jesper Lee Jyderup

Foto: Agnes Saaby Thomsen

Mange i fødevaresektoren peger på partnerskaber som et centralt redskab til at accelerere udviklingen af et mere bæredygtigt fødevaresystem. Også forskningen fremhæver partnerskaber som en afgørende løsningsmodel til at skubbe madkulturen i en bæredygtig retning. Men hvem og hvad er det egentlig, partnerskaber accelererer? Og hvad skaber retning for partnerskabsinitiativer?

Jesper Lee Jyderup har med afhandlingen Crossing Practice Realities: Reconsidering niche-regime partnerships for food system transformation based on practice theory undersøgt partnerskabsdannelser mellem bæredygtige madiværksættere og etablerede fødevareorganisationer. Med afsæt i sit etnografiske feltarbejde blandt madiværksættere vil Jesper fortælle om, hvordan partnerskabsdannelse fungerer som oversættelsesprocesser mellem forskellige praksiskulturer. Han vil blandt andet give eksempler på, hvordan disse oversættelser indebærer navigation mellem forskellige fremtidsengagementer, koordination af materielle forhold og en villighed til at blive gensidigt forståelige partnere. Oplægget rundes af med en optakt til en samtale om, hvordan partnerskaber kan styrke en bæredygtig madomstilling ved at forstå dem som samarbejder på tværs af praksiskulturer frem for kun mellem individer og sektorer.

Tilmelding


Om serien

I serien Ph.d. til morgenmad inviterer vi kompetente forskere, som nyligt har afsluttet deres ph.d.-afhandlinger, forbi Læderstræde 20 for at dele deres indsigter. Med hver deres disciplinære baggrund og formidlingsmæssige greb udforsker forskerne menneskets rolle i og perspektiver på klimakrisen. Hvert arrangement bidrager til en dybere forståelse af, hvordan vi skaber en mere bæredygtig fremtid. Der serveres croissanter og kaffe fra kl. 8.30. Arrangementet er åbent for alle.

Arrangementet begynder på det tidspunkt, der er anført i opslaget. Hvis du kommer senere, så ring på og bliv lukket ind af receptionen.