Hvad nu hvis…

‘Hvad nu hvis...’ er en eventrække, hvor vi gennem kunstens og videnskabens prisme åbner for nye forestillinger om en positiv fremtid for både mennesker og resten af naturen.

Klimakrisen og den grønne omstilling kalder på nye måder at leve og tænke. Vi skal væk fra at gøre, som vi plejer - men hvor er det egentlig vi skal hen? Hvordan ser et godt og klimarigtigt liv ud i 2050? Hvad nu hvis… vi lykkes med at omstille samfundet, så vi mennesker lever i balance med planetens og naturens grænser? Hvad nu hvis vores forpligtelse overfor samfundet også forpligter os til at sikre naturens trivsel? Hvad nu hvis, vi indretter arbejdslivet, så det skaber mest mulig trivsel for mennesker? Og hvad nu hvis vores frihed til at leve det gode liv ikke længere sker på bekostning af andre arter og klodens behov?

Alle de spørgsmål belyses igennem en helt særlig eventrække, hvor vi inviterer deltagerne ind i et rum med fordybelse indeni og i fællesskab, sammen med kunsten, forskningen og meditationen. Et rum, der sætter os fri til både at være kreative, drømme stort og bevæge os væk fra status quo. Vi byder på en oplevelse ud over det sædvanlige i Universitetsbibliotekets smukke og højloftede historiske rammer midt i København, tre mandage i 2024. Kom og sans fremtiden – både i mental og fysisk forstand bl.a. gennem lækre forfriskninger.

Fremtidens samfundskontrakt og arbejdsliv

I det andet event ser vi på hvordan vores arbejdsliv ser ud i en bæredygtig verden? Skal vi arbejde mindre, på andre måder eller med andre mennesker? Det udforsker Concito og Københavns Universitet til et event ud over det sædvanlige, hvor vi trækker deltagere med ind i kunstens og videnskabens verden. Vi skal sanse, mærke efter, være stille – og sammen blive klogere på, hvordan vi kan skabe fremtidsforestillinger om en fremtid, hvor vi lever i balance med planetens ressourcer.

Vi vender samfundskontrakten på hovedet og taler om fortidens og fremtidens arbejdsliv sammen med miljøøkonom Joachim Peter Tilsted og forfatter Liv Sejrbo Lidegaard. Arrangementet afholdes i det smukke gamle universitetsbibliotek i Fiolstræde og vil byde på oplæg, meditation, samtale, fællessang og fordybelse. Lækker mad og drikke er også inkluderet i billetten.

Dørene åbner kl. 15:45 og lukker igen kl. 16:15.

Køb billetter