Om Center for Applied Ecological Thinking (CApE)
Center for Applied Ecological Thinking (CApE) er et humanistisk forskningscenter placeret i det grønne fællesskab ‘Læderstræde 20’. CApE er sat i verden for at bringe humanistisk klima- og miljøforskning i spil i aktuelle debatter og konkrete omstillingsudfordringer. Igennem partnerskaber og tværsektorelle engagementer har centret fokus på at bringe humanitiske perspektiver til vores offentlige samtaler og herved nuancere det fælles vidensgrundlag om de økologiske kriser, klimaforandrede livsvilkår, og hvordan vi skaber meningsfulde fremtider. CApE er forankret påDet Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet og bidrager derfor med forskning indenfor bl.a. filosofi, litteratur, historie, æstetik, og etnografi
Vi arbejder målrettet på at gøre humanistisk miljø- og klimaforskning bredt tilgængeligt for offentligheden. Vores profil er derfor fokuseret på talks, workshops, seminarer, laboratorier, og debatter. Vi producerer også en podcast, Økotanker, og udgiver både klassiske og nyskabende skriftlige forskningsbaserede produkter.
Finansiering
Center for Applied Ecological Thinking er blevet til virkelighed på baggrund af en jubilæumsbevilling på 34,4 millioner kroner fra V. Kann Rasmussen Foundation.
Organisering
Centeret er oprettet i 2021 og hører under Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, med forskning, samarbejder og aktiviteter på tværs af hele Det Humanistiske Fakultet.
Centerleder, lektor Stefan Gaarsmand Jacobsen, referer til en styregruppe , som har repræsentanter fra dekanatet og forskningen på Det Humanistiske Fakultet og har institutleder Annika Hvithamar (Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier) i spidsen.