Verdensomsorg og klimakrise: Aktivisme

CApE Festival

Se hele programmet for CApE Festival Verdensomsorg og klimakrise.

Program

Alt foregår på dansk og er offentligt og gratis.

09:00 - 09:15 Kaffe 
09:15 - 09:30 Velkomst ved Ditte Winther-Lindqvist (AU), Mikkel Krause Frantzen (KU) & Alfred Sköld (AAU) 
09:30 - 11:00 Klimaaktivisme i dag - Oplæg og paneldiskussion ved Lea Wiggen & Jeppe Svan fra Den grønne ungdomsbevægelse og Christine Roj fra Extinction Rebellion). Moderator: Alfred Sköld. 
11:00 - 11:15 Pause  
11:15 - 12:00 Klimakrisens følelser - Foredrag ved Alfred Sköld  
12:00 - 13:00 Frokost  
13:00  Om/sorg i polykrisernes tid - oplæg om klimasorggrupper, efterfulgt af refleksionsøvelse og afsluttende fælles samtale (ved Sarah Strunge Albertsen, projektmager i NOAH og stifter af Klima-sorggruppen) 

Tilmelding

Tilmeld dig arrangementet

CApE Festival er en humanistisk festival om aktivisme og følelser, pædagogik og bæredygtighed, æstetik og økologi – der kulminerer med en åben forelæsning af Judith Butler om ”Climate Sorrow”. 

Klimakrisen kalder på nye samtaler og samarbejder på tværs af fagfelter og discipliner. Derfor har vi inviteret forskere, praktikere, kunstnere og aktivister til at deltage i vores festival, der består af foredrag, paneldebatter, workshops, sorggruppe, filmfremvisning og oplæsning. Vi håber at skabe et åbent og nysgerrigt rum, hvor der både er plads til at tale om følelser og til praksisbaserede og forskningsinformerede samtaler, der skal gøre os klogere, pege på dilemmaer og frem for alt inspirere til kollektiv handling.  

Vores festival løber af stablen fra mandag den 1. maj til torsdag den 4. maj og finder sted på hhv. Center for Applied Ecological Thinking (mandag og onsdag), DPU (tirsdag) og KUA/KU (torsdag).  

En oplæsning ved Ursula Andkjær Olsen, Sheküfe Tadayoni Heiberg, Alexandra Moltke Johansen og Peder Frederik Jensen vil foregå på Husets Teater tirsdag den 2. maj, fra 17-19. 

Se også: Verdensomsorg og klimakrise: Æstetik

Som afslutning på festivalen afholder Judith Butler en offentlige forelæsning - ”Climate Sorrow” – på Søndre Campus torsdag d. 4. maj fra kl. 16-18.